It’s a wrap

15 augustus 2018

It’s a wrap!

Het rituximab infuus zit er in. Dit was de allerlaatste stap. Na een kwartier ongeveer kreeg ik het erg benauwd. Ik begon steeds meer te happen naar lucht en de piepende ademhaling werd meer. Ik kan me herinneren dat een docente op de politieacademie ooit verteld had dat cafeïne goed werkte dan. Ik had mijn vader al op pad gestuurd naar een koffieshop. Ondertussen gaf het zoveel last dat ik Lupita, onze geweldig lieve en goede verpleegkundige, de aangesloten apotheek liet bellen voor salbutamol. Dit is een luchtwegverwijder in puf vorm waarmee ik al bekend ben. Ik hoorde haar de woorden rapido en ándale zeggen. Die herkende ik nog wel. En inderdaad, binnen 1 minuut stond er een lieve dame van de apotheek. Ik moest afrekenen, 35 peso’s. Dat is €1,60 omgerekend. Dat vergeleken met wat Nederland declareerde voor datzelfde pufje. 10x meer. Het hielp direct! Je leert ademen pas waarderen als het even niet zo goed meer lukt, haha. Vlak daarna kwam mijn vader aan met een beker koffie. 3 espresso met melk. Ik werkte die vol enthousiasme weg. Ik had immers nog geen koffie gehad…

Van de dosis salbutamol die ik nodig had om weer voldoende te kunnen ademen ging ik al trillen, maar na die koffie was ik niet te stoppen. Dat ik bleed it out van Linkin Park op standje maximaal had staan in mijn oortjes hielp ook vast niet mee… Het infuus apparaat was het er niet mee eens. Hij bleef tekeer gaan. Ik bewoog te veel😂 Ik dacht dat er 250ml rituximab in zat en keek hysterisch mee. Ik hoefde nog maar 23ml!!!! Tot ik zei tegen Paco, de andere hele lieve verpleegkundige, whoeeeeeee ik ben bijna klaar🎉🎉🎉🎉 Hij brak al mijn dromen door te zeggen dat ik nog een uur moest. Er zat dus meer in. NEE! Maar oké, ik had alles al doorstaan, wat is een uurtje op die bijna 5 weken Mexico. Maar ik moest stil leren zetten. Anders ging dat monster weer af. Maar al praatte ik, dat kreng bleef af gaan. Kon ik eindelijk weer goed ademen, durfde in het haast niet doordat die draak het NERGENS mee eens was. Het uurtje doorstond ik nog en het apparaat liet zijn strenge gedrag wat los, gelukkig!

Op het einde mochten we een pinnetje prikken in ons land. Die kleine witte is van mij! Niet helemaal in Huizen, maar soms gaat het om het idee… Ik heb een stukje van mezelf achtergelaten in de kliniek voor hematologie.

We moesten nog 6 maanden aan antibiotica mee. Niet wetende of ze deze in Nederland aan mij willen geven heb ik deze aangeschaft hier in Mexico. Weer een klap geld, maar voor zo’n goed doel! Better safe than sorry, want het infuus van vandaag hoor je normaal volgens mijn hematoloog een jaar te krijgen. Alleen doordat ik MS heb en niet reuma of leukemie voldoe ik niet aan het label waardoor ze het uitschrijven niet kunnen verantwoorden en een andere arts noemde zelfs het woord niet ethisch. Kan je jezelf haast niet indenken. Vroeger moest je daarom naar het buitenland vliegen diverse keren voor die eerste tijd. Ze hebben nu de dosis aangepast, waardoor dit niet meer nodig is en het zo effectief is als de andere manier.

We kregen nog een pakket. Daarin zaten allerlei lekkere zeepjes en dergelijke. Best gek. Dit zijn wij niet gewend. Ik krijg in Nederland hooguit een uitrijkaart, haha.

We namen afscheid van de kliniek voor de laatste keer en op naar ons gebouw! Zojuist hebben we weer geluncht en zometeen gaan we er op uit met 4 anderen. Even ontspannen en vooral nog even genieten van alle momenten.

Morgenochtend Nederlandse tijd rond 09:10 ben ik weer op radio NH bij June in de ochtend om een update te geven aan de luisteraars. Hartstikke leuk❤️

Het is zo onwerkelijk dat de behandeling zelf er op zit. Zo lang naartoe gewerkt, zo lang naar uit gekeken en nu is dit gedeelte afgerond. Ik werd al wel gewaarschuwd dat ik nu vanwege de steroïden nog veel energie heb en dit straks enorm omlaag zal/kan gaan, waarna ik weer ga opkrabbelen. We gaan het zien, maar vooral keihard aan de slag zodra ik thuis kom. Ik ben vooral dankbaar dat ik dankzij jullie allemaal deze mooie kans heb gekregen. Ongelofelijk bedankt. Daar zullen nooit genoeg of juiste woorden voor zijn om dat genoeg te uiten. Ik ben enorm gezegend dat ik dit mag ervaren dankzij zoveel goodwill❤️🙏🏼

Liefs,
Mies

Een reactie plaatsen