Stamcellen opwekken en de boel verkennen

29 juli 2018

Gisteren was dag 3 van het opwekken van de stamcellen. Het was de eerste dag sinds de start dat ik mezelf eindelijk redelijk voelde en we werden uitgenodigd door een van de andere groepen om met hun mee het centrum in te gaan. Nu mogen we dat nog en is dat niet van invloed op de behandeling, zolang we ons goed voelen.

De woorden “het is geen vakantie!” kunnen we allemaal inmiddels dromen en ik heb de afgelopen eerste week duidelijk gevoeld dat dit het niet was, dus het was ontzettend prettig dat deze ontspanning weg van onze vaste plek mogelijk was!

We konden eerst een uurtje de markt op. Heerlijk mijn ding, de vrolijke handgemaakte en kleurrijke spulletjes. Als alles mee terug paste in de koffers dan ging de halve markt mee, maar helaas! We hebben wat souveniers kunnen kopen, zijn met onze chauffeur naar een kerk geweest waarin alles van 24k goud was en daarna nog een (virgin, helaas;)) cocktail gedronken.

Onze dagen bestaan nu uit in de ochtend en avond een injectie halen voor de opwekking van de stamcellen en bijbehorende pillen om diezelfde tijden. Zolang de botpijn en andere bijwerkingen nog niet echt extreem inslaan hebben we nog even een soort van rustige periode. Het is hier 7 uur eerder en ik ben flink moe, maar van de pijn is slapen lastig en ze zijn hier net wat minder vrijgevig met betere pijnstilling dan dat we gewend zijn van Nederland. In de nachten heb ik ook koorts van de injecties, maar gelukkig is dat enkel in de nacht en ik ben allang blij dat ik de misselijkheid haast niet meer mag benoemen.

Er is een expositie in de stad van Leonardo Da Vinci en op maandag is het gratis, dus als alles goed gaat dan kunnen we dan nog even een leuk uitje hebben. Waarschijnlijk de laatste, want de artsen vertelden dat ik daarna hoogstwaarschijnlijk weer goed beroerd kan gaan raken. Voor nu dus genieten van alle mooie momenten die we kunnen hebben hier ondanks onze situaties, de leuke gesprekken onderling, de ideeën over onze toekomst en hoeveel moois er op ons thuis aan het wachten is❤️

Liefs,
Mies

Er op uit in Puebla met de patiënten

Een reactie plaatsen