Nog even er op uit nu het kan

31 juli 2018

Inmiddels zitten we al 13 dagen in Mexico en zit ik op de laatste dag van enkel injecties krijgen na de eerste twee chemo’s. Morgen gaan ze de picc lijn inbrengen. Hetgeen waar ik het meest tegenop zie. Gelukkig vertelde de arts mij gisteren dat ik tijdens die 20/25 minuten onder zeil ben. Zaterdag, nadat ik mijn stamcellen terug krijg, halen ze deze er ook weer uit, dus het is maar voor 3,5 dag ongemak gelukkig.

Gisteren hebben we voor de tweede keer even een uitje meegepakt. We gingen naar het centrum van Puebla toe, de markten vooral. Ik zou daar eeuwig kunnen verblijven. Tijdens het kopen van een heerlijke omslagdoek/cape voor belachelijk weinig geld heb ik nog een goed gesprek gehad met de Spaanse verkoopster. Dat denk ik in ieder geval. Ik kon nog net zeggen dat die doek zo fijn is met de kou die we normaal in Nederland hebben. Alles daarna was vooral een beleefd gesprek, geloof ik😄

Er waren ook allerlei toeristen. Een man vroeg waar ik vandaan kwam. Hij is een Amerikaan die voor de liefde in Mexico was beland, maar zijn voorouders bleken uit zeeland te komen. Een kleine wereld ineens. Hij herkende het Tibetaanse schrift van mijn tatoeages en we spraken over Tibet en het boeddhisme. Ook daar wist hij veel van en hij gaat zelfs naar Tibet reizen binnenkort. Jaloersmakend! We hadden het over een retraite volgen in India, Dharamsala, waar de Dalai Lama woont. Dit was voor ons allebei nog iets op de lijst. Een gezin uit Vegas mengde zich er ook bij. Zo bijzonder hoe je mensen kan treffen uit volledig andere werelddelen en ondertussen zoveel gemeen kan hebben.

Daarna zette we ons uitje voort en hebben we heerlijk gegeten in een restaurant. Nacho’s en guacamole, daar maak je mij gelukkig mee. Gisterenmiddag werd ik dus erg gelukkig gemaakt. Eindelijk heerlijk gegeten, want zoals de foto linksboven verklapt vond ik het in ons gebouw iets minder spannend🙈

Na het eten bleef er nog 1 belangrijk iets over. Iets waarvan ik al maanden riep te willen doen in Mexico. Een akoestische gitaar kopen. Vorig jaar toen ik in de trappenberg lag had ik het met Martin, een revalidatie maatje, over welk instrument we nog wilden spelen. Ik gaf aan de elektrische gitaar en dan op een level dat ik Slash er angstig van zou maken. Uiteindelijk kocht ik begin dit jaar een elektrische gitaar, maar mijn handen en vingers functioneren niet zo goed meer en bleven achteruit gaan. Een akoestische valt makkelijker te bespelen. Van de lieve mensen om mij heen kreeg ik voor mijn verjaardag geld, welke ik kon gebruiken om de akoestische gitaar te kopen. De prijzen schelen hier ook echt! Ik mocht de eerste week hier de gitaar van onze chauffeur, Angel, lenen. Gisteren was het tijd voor mijn eigen, aangezien het onze laatste optie als dagje uit was. Ik ben geslaagd voor mijn gitaar! En ontzettend dankbaar voor de lieve mensen om mij heen die hierbij hebben geholpen in het speciaal Cees Groenendaal en Margaritha Flanders❤️ Mijn chauffeur gaat mij wat lessen geven en dit gaat ook weer een hele mooie therapie worden om hopelijk de functie in mijn handen weer vooruit te laten gaan.

Gisterenavond sprak ik de dokter die over de stamcellen gaat. Hij vertelde wat hij donderdag gaat doen, 4 uur lang stamcellen verzamelen en dit moeten er minstens 64 miljoen zijn. Diezelfde avond werd de botpijn heftiger en vannacht werd ik er meerdere keren ook echt wakker van. Inmiddels heb ik wat extra tegen de pijn, maar het is alleen maar positief. Dit betekent dat er iets in mijn lichaam gebeurt en dat is precies wat we nodig gaan hebben!

Ondanks dat ik grote last heb is het heel fijn dat we gisteren zo’n mooie dag hebben gehad met een deel van de groep en hun chauffeur Javier. De positieve sfeer in de groep doet goed en het zijn allemaal mooie lieve mensen. We hebben elkaar en we snappen elkaar. We zitten nu met een aantal op het dakterras, maar voor de verandering is iedereen in stilte zijn rust aan het nemen om energie op te bouwen voor de komende zware dagen. Ik ben blij voor Mexico te hebben gekozen, want tijdens iets als deze behandeling is ontspannen kon zó belangrijk.

Een reactie plaatsen