De grote behandel dagen zitten er op!

6 augustus 2018

Donderdag was een erg lange dag waarbij ze mijn stamcellen allereerst hebben geoogst in de ochtend. Voor ze dit deden kwam er een bloedtest en hadden we 525 miljoen stamcellen om mee te gaan werken. Aan het einde van de ochtend begon het oogsten eindelijk.

3 uur lang konden we niet opstaan van die stoel, want deze machine kon niet even worden afgekoppeld. Ik ging er fluitend in, maar al snel trok dat wel weg. Daarna hadden we een pauze van een uurtje om weer wat te wachten op bloedresultaten en gauw iets te eten. Vervolgens begon chemo #3. Hier werd ik wel wat beroerd van waardoor eten ook niet zo ging en we kwamen ook pas weer na 21:00 terug, maar vrijdag tijdens en na chemo #4 werd ik pas écht beroerd. Denkend dat het nog wel bij zou trekken zoals vorige week deed ik er weinig mee, maar uiteindelijk ging het in de nacht zo ver dat ik zelfs niet meer kon liggen of mijn ogen kon sluiten. Van de dokter moest ik naar de kliniek voor een infuus met vocht en zout, want zelfs de kleinste slokjes water deden niet goed. Ook zonder water ging het al mis.

Ik had er snel van moeten opknappen, maar toen de eerste liter er in zat ging het nog steeds niet beter. Er volgde nog een tweede zak, maar daarna moest er ook nog een derde komen voordat ik mezelf fitter kon voelen en meer trok dan voor me uit staren. Mijn eigen groep was net klaar met hun stamcellen terugkrijgen, dus ik kon mooi aansluiten! Gelukkig zat alles er met 20 minuten in en kon daarna die vervelende picc lijn er uit. Die zat te steken door mijn borst, dus wat een verademing!

De periode van neutropenie is gestart. Het is duidelijk dat onze lichamen hard moeten werken op dit moment en de vermoeidheid is goed aanwezig. We mogen nu niet meer de deur uit en moeten goed opletten met mondkapjes dragen, een berg desinfecterende middelen en het lekkere eten van de bakkerij een paar deuren ook moet ik even laten staan. We hebben mazzel met een hele leuke groep, dus tussendoor kunnen we elkaar gelukkig ook erg goed vermaken!

Gelukkig zijn deze laatste dagen achter de rug, voel ik me weer een heel stuk beter en is de start gemaakt voor een mooi nieuw begin! Vanochtend had ik mijn eerste bloedtesten en alles ziet er uit zoals het hoort! Nog even twee weken en dan zit ik alweer in Nederland. Het is aftellen❤️

Een reactie plaatsen