De eerste chemo’s

27 juli 2018

 

Inmiddels zitten de eerste twee chemo’s er op en is mijn groep gisteren begonnen aan het opwekken van de stamcellen.

Deze foto was voordat de eerste chemo begon. Toen ging alles nog goed. Ik werd tijdens deze eerste al misselijk, maar extra medicatie onderdrukte het gelukkig enigszins. De tweede viel meer tegen. Al vrij snel nadat we daarmee begonnen begon voor mij het overgeven en flink beroerd worden. Zelfs de extra injecties waren er niet meer succesvol tegen. Woensdag was een erg beroerde dag wat ik op die manier al heel lang niet heb gehad, maar gelukkig heb ik gisteren alweer wat eten en vocht binnen weten te houden!

De koorts en misselijkheid is er nog steeds, maar lijkt wat minder te worden gelukkig. Van het stamcellen opwekken voelt mijn lichaam als een grote blauwe plek en botpijn gaat komen, maar niet meer steeds moeten overgeven scheelt al een hele hoop!

Op mijn hoofd voelt het al anders. Ik vroeg me af of het niet aan mij lag, wetende dat het haar nu kan uitvallen, maar ‘gelukkig’ voelt de rest het ook. Het ligt dus vast niet aan mijn inbeelding😄

De aankomende dagen staan allemaal in het teken van het opwekken van de stamcellen. Ondertussen zal er vanuit de kliniek nog iemand komen voor massages. Met deze pijnlijke spieren ook wel even heel fijn. Volgende week gaat de picc lijn (mijn grootste ‘oh nee’ punt van de behandeling) worden ingebracht. Daarna verwijderen ze via die lijn mijn stamcellen, krijg ik de laatste chemo’s en krijg ik mijn stamcellen weer terug. Voor nu dus even een paar dagen ‘bijkomen’, aansterken en hopen op weinig last van het opwekken!

Liefs,
Mies

Tijdens de chemo, toen ik me nog goed voelde

Een reactie plaatsen