De picc lijn is ingebracht!

2 augustus 2018

Gisteren was de dag dat de picc lijn werd ingebracht. Door de heftige botpijn was het een korte nacht en de injecties tegen de pijn hielpen niet, dus ik was erg blij dat ik als eerste aan de beurt was. Onder mijn mooie ziekenhuis jurk moest alles uit. Mijn onderbroek hield ik gewoon aan, maar de verpleging had me alweer in de gaten. Ze begrepen weinig van Engels toen ik aangaf dat de chirurg daar toch niet hoefde te zijn, en anders toch echt eerst een etentje verwachtte.

De chirurg en anesthesioloog waren erg vriendelijk en relaxt. Alles was hartstikke fijn geregeld en de anesthesioloog regelde gelijk met mij welke pijnmedicatie ik mocht nemen, doordat met wat ik gewend ben een paracetamol nu echt niet genoeg was. Eindelijk mag ik dus vanaf gisteren voldoende pijnmedicatie innemen!

Nadat ik weer wakker was werd er een rƶntgenfoto gemaakt om te kijken of de picc lijn goed zat en gelukkig was dit zo! Ik kon al gelijk weer eten en mezelf daarna aankleden. Door de locatie steekt hij lekker door in mijn schouder. Vrij onhandig tijdens het rollen met de rolstoel of slapen (ineens is alleen op mijn rug slapen een optie, dus ik kan niet wachten tot ik weer op mijn buik kan!). Gelukkig zit hij er nog maar drie dagen inšŸ˜

Gisteren aan het einde van de middag was er voor iedereen een schilderworkshop geregeld op het dakterras. Even wat gezellige afleiding van alles en kliederen, al zitten er echt mooie stukken tussen! Daarna ben ik lekker vroeg gaan slapen. Dat had ik even nodig.

Vandaag gaat de langste dag worden. We moeten zometeen naar de hematologie kliniek toe van dokter Ruiz. Daar gaan ze eerst 4 uur lang mijn stamcellen oogsten en dan mogen we ook niet van onze plek komen doordat het apparaat niet kan worden losgekoppeld. Gelukkig moesten we vasten, dus ik zal hopelijk niet ieder half uur naar het toilet moeten. Na deze 4 uur hebben we even een half uurtje pauze om te lunchen en daarna krijgen we er 5 uur chemo achteraan. Ik hoop vooral dat ik er niet zo ziek van ga worden als vorige week, want toen kon nog ik geen Netflix of boek volgen. Vandaag is de dag van geduld. Toen ik officieel boeddhist werd gaf lama Tashi Niyma mij de Tibetaanse naam Karma Zopa Lhamo. Naast dat Zopa voor doorzettingsvermogen staat, staat dit ook en vooral voor geduld. Ik ben benieuwd of ik vandaag mijn naam eer aan kan doenšŸ˜„

Liefs,
Mies

Een reactie plaatsen