We zijn gestart

Zondag aan het einde van de middag zijn we aangekomen in Puebla. We werden opgehaald in Mexico City en hebben onderweg ook nog een ander stel uit Nieuw-Zeeland opgehaald die ook waren aangekomen voor de stamceltransplantatie. Onderweg konden we al leuk kennismaken en de rit van ruim 2 uur gezellig maken. Eenmaal aangekomen werden we gewezen op onze kamer en de uitleg van onze schema’s en hoe alles werkt.

Een bijzonder herkenningspunt van Puebla die we onderweg al zagen; de actieve vulkaan

We zitten in een speciaal patientengebouw die bij de kliniek hoort. Hier worden we dagelijks gehaald voor de kliniek en teruggebracht. Ook zijn in het gebouw artsen en verpleegkundigen, dus er is altijd medische hulp en middelen in de buurt indien nodig. We hebben ook een eigen restaurant, puur voor patiënten waar we samen kunnen eten met veilige maaltijden. Door dit alles hebben we toch nog een beetje een eigen plek deze aankomende 4 weken.

Gisteren, maandag 23 juli, begon alles echt. We begonnen met verschillende bloedtesten, bezoek bij de neuroloog, longfunctie en een longfoto en daarnaast moest ik een hartfilmpje laten maken en langs de cardioloog. Gelukkig was alles goed en was het veilig om te mogen starten!

De start van de eerste dag met bloedtesten

We zijn allemaal verdeeld in 4 groepen en per groep zijn er drie patiënten. Ik zit in de allereerste groep, dit betekent dat ik als eerste met alles start. Ik sta ook nog eens helemaal bovenaan in de groep, dus steeds mag ik écht de eerste zijn met alles. Vandaag lokale tijd 11:00 worden we opgehaald en gaan we naar de kliniek. Hier zie ik de hematoloog en om 13:00 begin ik met de eerste chemotherapie. Deze ga ik morgen ook nog ontvangen en vanaf donderdag begint het opwekken van de stamcellen.

Gelukkig voelt alles hier heel ontspannen en hebben we het leuk met elkaar. We hebben een mooi dakterras waar we kunnen samenkomen voor ontspanning en een beetje zon als we dat trekken. Als je op het dakterras zit vergeet je haast soms waarvoor je hier bent, maar het is goed dat we deze plek hebben, want die gaan we vast nodig hebben. Zowel ikzelf als andere patiënten horen vaak “maar het is geen vakantie” en dat klopt, maar hoe lekker als je soms even kan ontsnappen van alles waar we doorheen moeten! Gelukkig kunnen we er grappen over maken zodra iemand zegt te genieten in de Mexicaanse zon. Zelfs mijn telefoon raakte oververhit en werkt nog steeds niet lekker. Ook die heeft de zon goed leren kennen en dacht vast aan vakantie ;p

55412601686__1AF940A0-BD2D-44E0-8955-46A49A197328

(Een filmpje van het dakterras)

Dit gaan twee drukke dagen worden, maar daarna met het opwekken van de stamcellen ga ik daar last van krijgen, waardoor ze het schema die dagen gelukkig verder rustig houden!

Ik hou jullie op de hoogte!

Liefs,
Mies

5 gedachten over “We zijn gestart

  1. Hoi Mies,
    Wat goed dat je dit kan ondergaan. Ik vind je dapper en heb veel respect voor je. Ik ben een zusje van Nico en ik leef via Facebook mee. Heel veel sterkte, kracht en succes. Ik hoop dat het dakterras een plekje mag worden van rust en wat ontspanning.

  2. Wat fantastisch dat jullie daar zo goed opgevangen worden. Dat is de zorg die je wil en nodig hebt. Alle goeds voor jou. Gelukkig zijn er daar heel veel zonnestraaltjes!

  3. Heel spannend zeg en dat je telkens het eerst aan de beurt bent… niemand vóór je die kan zeggen of te goed te doen was of juist niet. Het heeft zn voordelen denk ik🙂. Geniet van je dakterras momenten, het uitzicht is prachtig. Succes meid je gaat dit fiksen 😘

Een reactie plaatsen